Verkstadslösningar - de vanligaste frågorna

Näbb

För användning av XENTRY Pass Thru EU krävs betalning av en årlig schablonsats. tillgång till diagnostiska data medför tidsrelaterade, extra kostnader.

• Fakturering för användning av diagnostikdata och program

• Tidsrelaterad beräkning av en användningsavgift för driftskostnader och support online

• Förvärv av tidskredit för diagnostikdatavolymerna är möjlig på olika höjder

• Faktureringsmetoder samt priserna för schablonmässig användning och tidskrediter finns i avsnittet "Priser"

• De nödvändiga stegen för inledande beställning, uppföljningsorder och beställningstidskrediter beskrivs under "Register och order"

Utbud av funktioner och diagnostik för XENTRY Pass Thru EU

XENTRY Pass Thru EU är den lagliga öppna skalvarianten av XENTRY Diagnosis för oberoende marknadsaktörer för fordonsdiagnostik med hjälp av en standarddator och kommersiellt tillgänglig Pass Thru-enhet. Det erbjuder ett ungefärligt komplett utbud av diagnostik (kort test, grundläggande diagnos, blinkande & kodning av ecu, felminnesavläsning / radering, guidad och funktionell diagnos) med undantag för tekniska begränsningar på grund av Pass Thru-enheterna:

• Kort test- och funktionsdiagnos (enkanalig, därmed längre körtid)

• Grundläggande diagnos (endast vid XENTRY-diagnos)

• Idriftsering inkl. blinkande, kodning, parameterisering

• Diagnostik tillgänglig för:

• alla Euro 5- eller 6-certifierade bilserier (Mercedes-Benz och smart), observera anmärkningen nedan för DoIP

• alla Euro 5- eller 6-certifierade skåpbilsserier (Mercedes-Benz), observera anmärkningen nedan för DoIP

• alla Euro VI-certifierade Nfz-serier (Mercedes-Benz, EvoBus-märken och FUSO), observera anmärkningen nedan för DoIP

• XENTRY Flash tillgänglig för alla Euro 5- och 6-certifierade serier

• Symptombehandling via standardiserade symtomIngen integrering av XENTRY TIPS, EPC och WIS/ASRA

• Diagnos över IP (Ethernet) "DoIP" i princip möjligt om Pass Thru-enheten stöder DoIP; I annat fall är det inte möjligt att blinka mellan huvudenheter och instrumentkluster för nuvarande personbils- och skåpbilsserier fram till införandet av BR 206 och BR 223

Anmärkning:
För rena DoIP-serier (med introduktionen av BR 206- och BR 223-serien) kan dessa DoIP-adaptrar användas:

Dessa adaptrar har testats av Mercedes-Benz AG och får endast användas för DoIP-fordon tillsammans med XENTRY Pass Thru. Mercedes-Benz AG tar inget ansvar för alla andra adaptrar.

Observera:
Andra serier och typer än de som nämns ovan stöds inte av XENTRY Pass Thru EU. Om du behöver fullständig diagnos av alla serier och typer vill vi påpeka användningen av standarddiagnostiklösningen XENTRY Diagnosis Kit 4.

Hur kan jag ta reda på min nuvarande "tidskreditstatus"?

Återstående tid för den för närvarande använda tidskrediten visas – för den valda fordonsdivisionen – vid varje post i diagnosen (ring upp diagnosen i XENTRY-ramen).

Tidssaldot visas också i XENTRY Shop under "Mitt konto" > "Mina tidskrediter" efter att ha anget systemnumret.

Vad är XENTRY Remote Diagnosis?

XENTRY Remote Diagnosis är en app som gör det möjligt för oberoende tjänsteleverantörer att använda diagnostiska funktioner för Mercedes-Benz-fordon med telematikkapacitet. Funktionerna inkluderar visning av diagnostik- och fordonsdata samt andra funktioner som stöder reparationsprocessen.

Dina fördelar i korthet:

• Förmågan att utföra fjärrdiagnos

• Snabb och enkel diagnos även på plats på verkstaden

• Optimal visning av original Mercedes-Benz fordonsinformation

• Spara tid på den dagliga verkstadsverksamheten

• Modern användarupplevelse

Använda XENTRY Flash

Användningen av XENTRY Flash i XENTRY Pass Thru EU är lösenordsskyddad. För att komma åt den kräver varje motsvarande diagnostikanvändare en XENTRY Flash-användarbehörighet. Kontakta din marknadsspecifika kontaktperson om du vill ansöka om en XENTRY Flash-användare.

Var kan jag söka verkstadsutrustning?

Det är möjligt att söka efter Mercedes-Benz och Smart verkstadsutrustning i applikationen "Parts Information".

Följande funktioner finns i verkstadsutrustningssökningen i programmet "Parts Information":

• riktad sökning efter verkstadsutrustnings artikelnummer eller namn

• riktad sökning efter verkstadsutrustning efter Chassienummer, fordonstyp, klass eller/eller modell

• Etikettutskrift